V Česku přibývá matek starších 50 let. Nedělejte to, apeluje porodník

04.01.2017 20:42

"Sestra zesnulého krále popu Michaela Jacksona padesátiletá zpěvačka Janet Jacksonová v úterý přivedla na svět své první dítě..."

Těmito slovy začíná článek na serveru www.info.cz, jenž vznikl tak, že mi dnes zavolala do ordinace redaktorka, aby se zeptala, co si o té události jako porodník myslím. 

Myslím si toto: nejhorší na případu je, že se Janet Jackson stane příkladem pro řadu dalších žen. "Když mohla Janet Jackson, proč bych nemohla já?" řeknou si ty, které ve své nevědomosti věří, že zpěvačka opravdu "vložila své otěhotnění do rukou Boha", jak se píše v Blesku. S tím, že ony samy později těhotenství svoje vloží do těchže rukou. Jenže pak zjistí, že otěhotnění po čtyřicítce vůbec nemusí být jednoduché. A když to má jít, má to spoustu háčků a stojí to hromadu peněz, které ovšem ta, jež není popovou hvězdou, někdy nemá. Ale to už bude pozdě. A výsledkem bude, že další dítě se nenarodí. A národ, jehož ženy rodí málo dětí, vymře. 

To jsem myslel tou poslední větou o "šílené stařeně", což je fakt přehnané, a kterou ovšem ocitovala redaktorka doslova (to jsem nečekal). Za to se na moji hlavu snese určitě sprška virtuálních shnilých rajčat.

Celý ten článek najdete tady.

 

Pro případné jeho čtenáře jen upřesním, že svou praxi neprovozuji "na Vysočanech", ale na Proseku.